Dag 4 - Reisverslag uit Egilsstaðir, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 4 - Reisverslag uit Egilsstaðir, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 4

Blijf op de hoogte en volg André

11 Juli 2013 | IJsland, Egilsstaðir

Donderdag 11-07-2013. Om zes uur worden we al gewekt door de omroepster van de ferry om vooral op tijd onze cabine te verlaten, onze bagage in de daarvoor bestemde ruimtes te zetten en de motor van de auto niet eerder te starten voordat je aan de beurt bent om te gaan rijden. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn als je pas om half elf van boord gaat :-).Heb goed geslapen en na een warme douche voel ik me al een aardige zeeman worden. Simpel ontbijtje doen en dan wachten tot we van boord kunnen. Om half tien is het " ahoi ahoi land in zicht " en varen we het fjord van Seydisfjordur binnen. Voel me gelijk een stuk beter als ik weer vaste grond onder mijn voeten heb. Als we de douane gepasseerd zijn waar we natuurlijk niets aan te geven hadden ;-) gaan we richting Egilstadir. Onderweg pikken we een Duits stelletje op die staan te liften. In Egilstadir eerst maar eens tanken wat boodschappen doen en de locale " IJslandse Bankir " plunderen. Met een goedgevulde portemonnee gaan we verder naar het noordoosten richting Bakkagerdi. Het Duitse stelletje wil ook die kant op dus hebben we onderweg nog wat te praten. Ze komen uit Hamburg en willen al liftend en met de bus die de rondweg volgt het eiland rond gaan. Als we in de haven van Bakkagerdi aan komen worden we overdonderd door de aanwezigheid van zoveel papegaaiduikers die daar op de rotsen zitten. Zonder ook maar enigszins onder de indruk te zijn van onze aanwezigheid kunnen we deze bijzonder dieren tot wel op twee meter benaderen. Uitzonderlijk mooi om te zien. Hierna zetten we het Duitse stelletje af bij de locale camping en gaan wij richting het zuiden. Na een flinke rit komen we aan in Stödvarfjördur waar we zijn wezen kijken bij het uitgebreide stenenmuseum van Petra Sveinsdóttir. Nooit geweten dat er zo veel steensoorten zijn !! Even buiten het dorp ligt de camping waar we overnachten. Simpeler kan het niet. Een klein hutje met toilet en wasbak, en daarvoor een vlak stukje gras. Meer heb je toch ook niet nodig !!

• 16 Juli 2013 - 10:28

Jan:

Papegaaiduikers zijn leuk. Ik volg je vanaf nu op de voet.

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012