Dag 9 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 9 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 9

Blijf op de hoogte en volg André

16 Juli 2013 | IJsland, Reykjavik

Dinsdag 16-07-2013 dag 9. Vandaag vroeg uit de veren. Acht uur rijden we weg van de camping en nadat we Jos hebben laten zien waar het informatie centrum van Pingvellir is zijn we om iets voor negen bij de duikstek. Eerst de gebruikelijke briefing en door naar de plaats waar we het water in zullen gaan.
Daarna duiksetje in elkaar zetten, droogpak aan en naar de waterkant. Heb het slecht. Mijn cap zit vrij strak en ook lijkt het of de neksael mijn keel dichtknijpt. Mis duidelijk de routine. Heb in Nederland ook al een lange tijd niet meer gedoken en dat kan ik nu goed merken. En dan moeten we ook nog eens in volle bepakking wachten op een groep snorkelaars die het water in gaan. De eerste duik verloopt dan ook niet helemaal lekker. Na een pauze en een beker chocomelk verloopt de tweede duik een stuk beter en kan ik meer genieten van deze bijzondere duikstek. Hier schuiven namelijk de Noordamerikaanse en Euroaziatiche tektonische platen elk jaar iets meer dan twee centimeter uit elkaar. Onder water zijn er een paar punten waarbij je dus twee continenten tegelijk aan kunt raken. Verder is het water hier heel helder en is er zicht van wel meer dan honderd meter wat je op niet veel plaatsen in de wereld tegen komt. Dit komt omdat regenwater wat valt in de bergen gezuiverd wordt door lavagesteente en er minstens 50 jaar over doet om via een bron het meer te bereiken. Na het duiken mag ik ook nog volop aan de studie. Heb me ingeschreven voor de " PADI Tectonic Plate Awareness Distinctive Specialty Course " hele mond vol :-). Na de nodige uitleg en het beantwoorden van 20 vragen ( met een beetje hulp van de instructeur ;-)) ben ik de trotse bezitter van dit brevet die je alleen in IJsland kunt behalen. En ja als je dan toch toevallig in IJsland bent, waarom niet !!! Hierna weer richting camping waar we genieten van een kop lekkere unox erwtensoep. Het weer is hier nu toch net ff iets anders dan in Nederland op het ogenblik :-(. Na het eten samen met Jos de eerste rondreis doorgenomen. Puntjes op de I gezet en voor de zoveelste keer de landkaart bekeken en voor de even zoveelste keer de tong gebroken over de uitspraak van de IJslandse plaatsnamen. Morgen komen de eerste drie reizigers en donderdag de rest. Kijk er naar uit. Is altijd weer spannend wat voor mensen je in de groep krijgt en wat ze van zo'n rondreis verwachten.

• 17 Juli 2013 - 07:38

Jan:

Goed van je! De eerste keer slagen.

• 17 Juli 2013 - 15:45

Bettie:

Ha die André,
    Wat leuk dat je me hebt ingekopieerd bij de e-mailadressen voor deze reis! Hééél toevallig ga ik a.s. maandagavond samen met dochter Renee (Adriaan blijft thuis) ook naar IJsland........We gaan daar een individuele rondreis van 8 dagen maken, vanuit Reykjavik tegen de klok in het eiland rond. Nogal wat kilometers, maar wel prima om een goede eerste indruk van IJsland te krijgen. Ik heb al wat "tips" van je opgeschreven die ik niet in onze reisbeschrijving tegenkwam! Wij genieten de luxe van onderkomens (allerlei soorten) met echte bedden onderweg, dus geen tentje, maar wie weet ooit nog eens met een campertje? We rijden de 23e via Pingvellir en Laugarvatn (met een slinger naar Geysir en Gulfoss) naar Skogar en vandaar de volgende dag verder de kust volgend naar het oosten enz. Denk dat Renee graag mee zou zijn gaan duiken: ze heeft net haar "advanced open water" gehaald!
    We blijven je volgen! Veel plezier!

• 17 Juli 2013 - 20:42

Jose Gieling:

Leuk om te lezen wat jullie allemaal doen. Geniet Loes er ook van ? Andre veel succes met de groep ik ga van de week bij Loes langs.Groetjes Theo en Jose.

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012