Dag 10 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 10 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 10

Blijf op de hoogte en volg André

17 Juli 2013 | IJsland, Reykjavik

Woensdag 17-07-2013. Vandaag rustig begonnen. Om half negen een ontbijt met gekookt eitje. De zo'n schijnt lekker sinds lange tijd. Je zou bijna het vakantie gevoel krijgen. Daarna samen met Jos naar het verhuur bedrijf gereden in de stad. Jos krijgt een bus met aanhanger voor de bagage. Met een aanhanger mag je niet harder dan tachtig km per uur rijden in IJsland maar je kunt wel lekker makkelijk je bagage kwijt. Elk nadeel heb zijn voordeel zou Johan Cruijf zeggen. Er zijn wat probleempjes met het slot van de aanhanger zodat ik Jos achterlaat in Reykjavik en ikzelf terug ga naar de camping om Loes weg te brengen naar het vliegveld en om de drie eerste reizigers op te halen. Na een ritje van drie kwartier is het tijd om afscheid te nemen. We hebben samen een leuke tijd gehad en veel moois gezien en meegemaakt in IJsland. Op deze manier weet Loes nu ook een beetje wat ik de komende tijd aan het doen ben.
Nadat ik Loes heb afgezet bij de vertrek balie heb ik even een klein uurtje gemediteerd ( lees slapen) in de bus. Daarna de drie reizigers opgewacht in de aankomsthal en weer terug gereden naar de camping. De mannen hebben er zin in en na de eerste uitleg over het opzetten van de tent beginnen ze gelijk hun tentje voor de komende nacht op te zetten. Al snel is alles geregeld en besluiten we om in de stad wat te gaan eten. Ik zet de heren af en ga zelf nog wat cultuur snuiven door bij de haven het kunstwerk de " Sun Voyager " te bekijken. Dit is een van de meest gefotografeerde kunstobjecten van Reykjavik in doe daar dus ook dapper aan mee. Hierna door naar het vlakbij gelegen " Höfdi Huis " Dit pand is bekend vanwege de conferentie die de toenmalige Amerikaanse president Ronald Reagan en zijn Russische collega Michail Gorbatsjov er hielden op 11 en 12 oktober 1986 en de aanleiding was voor de beëindiging van de koude oorlog. Ik heb nog even aan de deur gevoeld om te kijken of ze me nog ergens voor nodig hadden maar helaas de boel was al gesloten :-) Daarna nog wezen kijken in de botanische tuin van Reykjavik. Wat me opvalt is dat er heel veel bloeiende planten staan. Je ziet in IJsland hier en daar wel wat bloeiende planten staan in tuinen en parken maar lang niet zo veel als in Nederland. Daarna de mannen weer opgehaald in het centrum en samen weer terug naar de camping. Nog snel de telefoon aan het stroominfuus gelegd en dan is er al weer een dag voorbij. Morgen om vier uur in de middag komen de rest van de reizigers op het vliegveld aan en gaat de eerste rondreis echt van start.

• 19 Juli 2013 - 17:37

Loes:

Hey Andre.Weer een leuke dag gehad maar dan zonder mij.Waren hele bijzondere dagen.Had het niet willen missen.Wens je nog een hele fijne tijd toe.Hier gaat alles gewoon weer door.XXXXX Loesje.

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012