Dag 16 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 16 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 16

Blijf op de hoogte en volg André

23 Juli 2013 | IJsland, Reykjavik

Dinsdag 23-07-2013 dag 16. Half negen is half negen !!!! En het is dan ook klokslag half negen als we de camping afrijden. Wat een timing, lijkt wel militaire precisie. We komen dan ook mooi op tijd aan bij de volgende camping in Skaftafell. Snel de tenten opgezet en door naar het inschrijflokaal van " Glacier hiking " . Hier maken we kennis met Nicolas onze gids. Nicolas komt uit Zweden en leeft en werkt al twee jaar in IJsland. ( Oorzaak een IJslandse schone ;-)). Hij past ons de stijgijzers aan en geeft ons de nodige voorinformatie. Daarna vertrekken we in een oude schoolbus richting gletsjer. Daar aangekomen moeten we eerst nog een eind wandelen en dan, nadat we onze stijgijzers aan hebben gedaan zetten we onze eerste stappen op de "Skaftafellsjökull" gletsjer. Van Nicolas leren we wat een gletsjermuis is. Dit is namelijk een steentje die bloot komt te liggen op het ijs. Daardoor ontslaat er een laag mos op dit steentje. Als het ijs om het steentje smelt valt hij om en groeit er aan de andere kant ook mos. Zo lijkt het een bolletje mos maar er zit wel een steentje in. Leuk weetje. Nicolas verteld ons van alles over het onstaan van een gletsjer, hoe veel meter sneeuw er nodig is voor één cm gletsjerijs, hoe snel de gletsjer zich de laatste jaren heeft teruggetrokken en nog veel meer. Het is dan ook een leerzame gletsjerwandeling en we genieten met zijn allen van de voortreffelijke uitleg, het mooie weer en de omgeving waarin we zijn. Na afloop bedanken we Nicolas en gaan we met onze bus naar een nabij gelegen benzinepomp, winkeltje en restaurant tegelijk. Hier gebruiken we ons avondeten en na de rit terug naar de camping trekken we onze wandelschoenen weer aan en gaan we op pad richting de " Svartifoss " waterval. Ik ben hier al samen met Loes geweest maar ook nu weer geniet ik van de bijzondere vorm van stenen rondom de waterval. We nemen de tijd om rustig rond te kijken en uiteraard als echte Japanners weer de nodige foto's te nemen. Bij terugkomst op de camping is er nog tijd voor een bakkie koffie/thee en daarna snel de slaapzak in. Morgen hebben we een soort van rijdag. Ondanks dat ik een mooie dag heb gehad baal ik toch een beetje. De derde reis die ik zou begeleiden gaat niet door. Er zijn te weinig deelnemers en van kantoor krijg ik te horen dat ze de reis gaan annuleren voor de degene die zich aan hadden gemeld voor deze reis. Hoe vreemd zit de reiswereld in elkaar en hoe moeilijk is het om alles van te voren te plannen. Al vele jaren zit de reis naar IJsland vol. Soms wordt de reis zelfs dubbel uitgevoerd net als dit jaar de eerste reis. Ook reis twee dit jaar zat snel vol en nu komt reis drie niet vol. Het blijft onvoorspelbaar. Helaas !!!!

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012