Dag 18 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 18 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 18

Blijf op de hoogte en volg André

25 Juli 2013 | IJsland, Reykjavik

Donderdag 25-07-2013 dag 18. De deelnemers zijn al een week op IJsland. Ze zijn elke dag weer onder de indruk van alles wat ze te zien krijgen. Het is ook bijna niet uit te leggen als je het niet met eigen ogen ziet. De groep heeft het dan ook geweldig naar de zin. Door alle inspanning en indrukken is het niet verkeerd om even een dagje wat gas terug te nemen. Dat doen we dan ook vandaag. We starten wat later op en doen lekker rustig aan. Egelstadir staat als eerste op het programma. Egilstadir staat ook wel bekend als de hoofdstad van het oosten. Hier kijken we wat rond, doen onze boodschappen en ik plunder de bank nog een keertje om genoeg cash bij me te hebben. Het IJslandse outdoormerk 66 North doet goede zaken door de aankopen die de Nosun reizigers in een speciaalzaak doen :-). Thermo ondergoed, sokken, buff, vest en als klapper op de vuurpijl een super de luxe jas. Niet verkeerd want de vorige dagen waren zeker aan de frisse kant. Alhoewel het vandaag prachtig weer is en het zonnetje uitbundig schijnt. Daar na door naar de volgende stop. We hebben alles bij ons om een lekkere hotdog te maken en halverwege ons einddoel slaan we een minikampement op. Op een picknick tafel zetten we ons kooktoestel in elkaar en even later liggen de hotdogs al in het water op te warmen. Beker ranja erbij en we zijn weer helemaal in onze sas. Dan wordt het toch echt tijd om Borgarfjordur op te zoeken. De weg erna toe is al een bezienswaardigheid op zich. We gaan een pas over en komen eindelijk aan in Borgarfjordur. Hier aangekomen is het een drukte van jewelste. Wat blijkt: het komende weekend is er een festival. Heeft ook wel weer wat met al die druktes op en om de camping. We zetten onze tenten op genieten van een overheerlijke maaltijd met een stuk zalm er bij en gaan daarna met de bus naar de "Puffinrock" Het blijft een mooi gezicht al die puffins ook al zie ik het nu al voor de tweede keer. De fotografen onder ons zijn er maar druk mee. Weer terug op de camping nemen de dames een wijntje die ze de vorige dag in de supermarkt gekocht hebben. Nu is het niet dat je zo maar in de supermarkt wijn kunt kopen. In een afgescheiden stuk van de supermarkt kun je op bepaalde tijden ( een uurtje per dag )alcohol houdende dranken kopen. Ook bier met een wat hoger alcohol percentage moet je in deze aparte afdeling kopen. Even extra info voor de wijndrinkers in Holland. Deze anderhalve liter wijn van een gewone kwaliteit die de dames gekocht hadden koste 28 euro wat dus neer komt op meer dan 18 euro per liter. Proost :-). Gelukkig had ik mijn voorzorgsmaatregel genomen door mijn 4 Roses van huis mee te nemen. Als iedereen al naar bed is zie ik collega Jos nog met een groepje IJslanders te praten. Ik ga er ook even bij staan en niet veel later zitten we gezellig tussen een IJslanders vriendenclub en krijgen we een lesje IJslandse taal :-). Het is dan ook heel gezellig en het is jammer dat we de volgende dag weer door moeten.

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012