Dag 7 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 7 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 7

Blijf op de hoogte en volg André

14 Juli 2013 | IJsland, Reykjavik

Zondag 14-07-2013. Om negen uur rijden we weg vanuit Laugavatrn richting Reykjavik. Vandaag ga ik Magdalena Kristinsdottir ontmoeten. Via collega Wout Zijlstra en facebook ben ik met haar in contact gekomen. Zij is IJslandse van geboorte en heeft in haar jeugd een tijdlang in Friesland gewoond waardoor ze goed Nederlands spreekt. Iets voor twaalf sta ik bij haar huis op de stoep met een pak hagelslag en een flesje wijn. Na een warm en hartelijk welkom gaat zij met ons mee om samen Reykjavik te bekijken. Eerst dwars door de stad om de camping voor de komende dagen te bekijken en daarna door naar de duikschool waar ik een afspraak wil maken voor een duik in een van de helderste wateren van de wereld. Helaas niemand aanwezig. Morgen een herkansing. Daarna de bus parkeren op het grote plein aan de haven en de stad in. We beginnen met een hotdog. In IJsland zijn ze gek op hotdogs en er staat ook een lange rij voor het kraampje waar ze deze lekkernij verkopen. Volgens Magdalena zijn er bijna geen cafetaria's in IJsland maar wel veel van dit soort hotdogs verkoopkramen. Na deze eerste echte kennismaking lopen we de stad door en bezichtigen het parlementsgebouw en het gemeentehuis. Lopen we de winkelstraat door en eindigen na een hapje gegeten te hebben bij de bekende Hallgrimskirkja. Ze hebben er maar liefst 40 jaar over gedaan om deze 73 meter hoge kerk te bouwen. Intussen ( je raad het al ) begint het weer te regenen. Geen heftige buien maar weer zo'n miezerige neerslag. We laten er ons niet door uit het veld slaan en begeven ons richting " Perlan " Dit gebouw voorziet Reykjavik van warm water. Door op de zes waterreservoirs een koepel van glas te maken, hierin een restaurant en museum te maken, is het in een top toeristische attractie veranderd. Hier drinken we wat, genieten van het uitzicht en krijgen weer extra uitleg van onze supergids Magdalena. Daarna is het tijd om afscheid te nemen. We bedanken Magdalena voor de informatie die we van haar hebben gekregen en gaan richting camping. Deze keer zitten we super goed. We kunnen gebruik maken van de faciliteiten die bij het guesthouse horen. We hebben de beschikking over wasmachine, wasdroger, keuken, koelkast, stroom en internet. Mooi van de gelegenheid gebruik gemaakt om de site bij te werken, de mail door te spitten en de nodige accu's weer op te laden. Morgen wil ik proberen om het duiken te gaan regelen. Ook komt Jos ( mijn collega Reisbegeleider ) morgenavond aan op het vliegveld. Om half twaalf kan ik hem ophalen. Hij zal met een op IJsland gehuurde bus en samen met zijn acht reizigers dezelfde tour als mij maken. Maar nu eerst een poosje slapen na weer een indrukwekkende dag.

• 15 Juli 2013 - 15:45

Peter Jongeneel:

je weet de meisjes wel weer te verwennen hè .... wijn oké maar die hagelslag ,komen ze van alles tekort daar (dacht van niet trouwens) neemtie hagelslag mee .
    nou ja wel lekker onschuldig met je vrouw erbij
    Je verhalen zijn weer als vanouds vriend , heerlijk en boeiend om te lezen . veel plezier van C&P

• 16 Juli 2013 - 16:43

Jan Wieleman:

Mooie verhalen met een paar mooie foto's, geniet er maar van.]
    Jan en Dinie

• 17 Juli 2013 - 01:28

Magðalena S. Kristinsdóttir:

Hoi André,

Mooi verslag van je, maar er is wat ik nog bij wil voegen, omdat ik zo precies ben, ;) maar er zijn wel cafetaria´s maar geen patat kraampjes, je koopt niet hier een zak patat in een kraampje maar een hotdog wel. De Perlan staat op een waterreservoir maar deze vaten zijn niet de enige waterreservoir voor Reykjavik, maar het is wel de enige die een restaurant hebt die rond draai, de bovenste gedeelte, maar die draaid één rondje per uur. Ik moest dit even bij vermelden, trouwens Peter hier kun je alleen niet hagelslag krijgen jammer genoeg en dat was dankbaar kado van André :) En lekker rode wijn is ook fijn. Maar verder harstikke leuk om met jullie rond te trekken door de stad en weer lekker nederlands te kletzen, maar ook voor mij erg leerzaam. want ik begon Reykjavik via toeristis ogen te bekijken en dat was erg leuk. groeten van Reykjavik.

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012