Dag 25 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 25 - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 25

Blijf op de hoogte en volg André

01 Augustus 2013 | IJsland, Reykjavik

Donderdag 01-07-2013 Dag 25. Reykjavik donderdag één augustus 2013. Midden in de zomer, vijf uur in de morgen en nachtvorst aan de grond terwijl in Nederland de mussen van het dak vallen !!! Hoe groot kan het verschil zijn. Aan de zijkant van de tenten zit een klein laagje bevroren condens. En dat midden in de zomer. De meeste reizigers hebben dan ook een koude nacht achter de rug. Snel de bus in, waar de thermometer 2graden aangeeft, en de verwarming op hoog. Onderweg naar het vliegveld komt de zon al op en het beloofd een mooie zonnige dag te worden. Op het vliegveld aangekomen gaat de groep inchecken en is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Is toch wel weer een bijzonder moment. Je hebt twee weken heel intensief met elkaar opgetrokken en dan is dat ineens weer afgelopen. Ik bedank iedereen nog een keertje voor de mooie tijd samen en loop richting bus. Nog een keertje kijk ik achterom, zwaai nog eenmaal, slik een paar keer en dan is het echt voorbij. Terug op de camping ga ik maar gelijk aan de slag want er is nog een hoop te doen vandaag. Bus wassen, reservewiel ophalen en verwisselen, tenten nakijken voor de nieuwe groep, boodschappen doen, administratie van deze groep afsluiten, administratie nieuwe groep openen, komende reis helemaal voorbereiden en nog veel meer van dit soort dingen. Ik verveel me dan ook niet. Vandaag mis ik al gelijk mijn koksmaatjes en moet nu zelf wat te eten gaan regelen. Elk nadeel heeft zijn voordeel en met zijn vieren besluiten we gegrilde kip te eten. Op naar de supermarkt en daar liggen de gegrilde kippetjes al op ons te wachten. Wat friet erbij, die ze in de supermarkt zelf vers voor ons bakken, en omdat het in de reclame is krijg je bij iedere kip ook nog eens een twee liter fles pepsi er gratis bij. Wat wil een mens nog meer. Als we deze heerlijke maaltijd op hebben is het tijd om de drie overgebleven gasten naar de binnenstad te brengen. Ook voor hun is het de laatste avond in IJsland en vliegen ze morgenmiddag naar huis. Om elf uur haal ik ze weer op en duik daarna gelijk mijn nest in. Morgen slaap ik uit wat er ook gebeurd !!!

• 03 Augustus 2013 - 13:29

Ellen:

toch nog een lekker kippetje gegeten!!

• 09 Oktober 2014 - 20:56

Mariska:

Andre, je was officieel niet mijn reisleider, maar ik heb wel enorm genoten van je humor, tips, verhalen en deskundigheid. Misschien tot een volgende reis, gr Mariska

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012