Dag 36
Blijf op de hoogte en volg André
12 Augustus 2013 | IJsland, Reykjavik
Maandag 12-08-2013 Dag 36. Het weer is niet te volgen in IJsland. Eergisteren de hele dag regen. Gisteren bewolkt met af en toe een bui en vandaag schijnt de hele dag de zon alsof het elke dag zo'n mooi weer is. We gaan al vroeg op pad richting Husavik. We liggen een dag voor op schema en de reizigers willen deze dag gebruiken om in Husavik te gaan wandelen en het stadje beter te bekijken. Elke reis is weer anders en zo ook deze. Interesses verschillen per keer en zo blijft het ook voor mij interessant en hoef ik niet plichtmatig mijn IJsland rondje te maken. Terwijl de groep aan het wandelen is ga ik de nodige zaken regelen. Tanken, administratie, kaartjes regelen voor de walvis tour van morgen enz enz. Omdat ik ook al bijna vanaf het begin een slecht werkend slot heb van de achterklep besluit ik een garage op te zoeken. Ben alleen bang dat ze me in deze plaats niet echt kunnen helpen. Na het bezoeken van de twee plaatselijke garages krijg ik helaas gelijk. Een van de monteurs breekt ook nog een veertje af zodat het slot helemaal niet meer op de sleutel reageert. Zo technisch als ik ben bezoek ik een soort tuincentrum ( de ideale plaats om auto onderdelen te vinden :-) ) om het slot weer in beweging te krijgen. Met een rol ducktape, wat schroeven en een plantenstok kom ik weer buiten. Op de camping als een echte Mac Gyver aan de slag en ja hoor het lukt me ook nog om het slot weer aan de praat te krijgen zonder de bagage ruimte via de achterbank leeg te hoeven maken. Nu is het alleen de vraag hoe lang deze top uitvinding mee gaat !!!!!!! Voorlopig werkt het. Misschien kan ik in Reykjavik nog een Renault garage vinden die me verder kan helpen. Verder genieten we deze dag van het mooie weer en maken ons op voor morgen. De weersverwachtingen zijn goed en bij het regelen van de kaartjes kreeg ik te horen dat de walvissen zich regelmatig laten zien. Hopen dat het morgen ook zo is.