Dag 21 - Reisverslag uit Húsavík, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu Dag 21 - Reisverslag uit Húsavík, IJsland van André Aaldering - WaarBenJij.nu

Dag 21

Blijf op de hoogte en volg André

28 Juli 2013 | IJsland, Húsavík

Zondag 28-07-2013 Dag 21. We besluiten om vroeg te vertrekken vandaag. We gaan walvissen spotten in de baai van Husavik. In het plaatsje aangekomen rijden we even rond om dit kleine stadje te bekijken. Weet niet wat er aan de hand is maar op verschillende plaatsen, en zo te zien per wijk, zijn er allemaal versierselen aangebracht in verschillende kleuren. We zien vlinders, sprookjesfiguren, bloemen van papier en nog veel meer. Ik zet de reizigers af in de buurt van de haven zodat ieder voor zich rond kan kijken. Ikzelf ga tanken daarna de bus wassen en van binnen stofzuigen. Door al het stof wat we onderweg zijn tegen gekomen is dat ook hard nodig. Daarna de gereserveerde kaartjes ophalen, bus parkeren en op naar de boot waarmee we gaan varen. Om iets over twaalven varen we uit de haven van Husavik. We krijgen de nodige informatie over de boot en veiligheid aan boord. Daarna nog een isolatie pak aan en na een klein uurtje zijn we op de plaats waar we de eerste bultrugwalvis zien. Nou ja zien !!!. Vlak bij ons zie je een gedeelte van zijn rug boven water komen. Zijn staart blijft onder. Na ongeveer tien minuten komt hij weer met zijn rug boven water. Volgens de gids is hij niet echt aan het duiken anders zou zijn staart ook boven water zijn gekomen. Op zich is het allemaal wel spannend. Er varen op dat moment drie boten op het water en als er dan een walvis wordt gespot gaan de motoren op volle kracht om de boten richting de plek te brengen waar de walvis boven kwam. In totaal zien we wel drie of vier verschillende walvissen mar helaas geen een die met zijn staart boven water komt. Jammer dat we dit niet zien maar ook wel weer mooi, want je kunt de natuur niet dwingen. Op zich vond ik het wel leuk om het hele gebeuren een keertje mee te maken. Is toch wel iets speciaals als je zo dicht bij deze dieren kunt komen.

• 01 Augustus 2013 - 12:46

Jantien:

Ik liep wat achter met lezen en heb nu van een week jullie avonturen achter elkaar gelezen... wat ontzettend leuk! 't Is een klein beetje of je zelf ook langs de borrelende modderpoelen loopt of je tent op gaat zetten. Dank je wel voor de mooie verhalen!

André

Na een lange tijd van training en voorbereiding ga ik op 26 Januari naar Argentinie om daar met HT reizen een expeditie te maken naar de 6962 meter hoge Aconcaqua. Een maand later 26 Februari vlieg ik vanuit Santiago de Chili door naar Peru waar ik op 1 Maart de Inca Trail naar de Machu Picchu ga lopen. Daarna nog een paar dagen vakantie vieren en dan verwacht ik 8 Maart weer thuis te zijn in Didam. Ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten van mijn reisverhalen. Gr. André.

Actief sinds 23 Juli 2012